De CD&V heeft na een poll de kandidatenlijsten voor de provincieraad goedgekeurd.

CD&V regio Kempen organiseerde op zaterdag 9 juni de poll van de provincieraadslijsten van de kiesdistricten Herentals en Turnhout.

De lijst voor het kiesdistrict Turnhout werd goedgekeurd door 93% van de leden. Dit district is een samenvoeging van de vroegere districten Mol-Arendonk en Turnhout-Hoogstraten. De lijst wordt getrokken door Michel Meeus die in 2006 bijna 9000 voorkeurstemmen in zijn kiesdistrict Mol-Arendonk behaalde. Van de vijf uittredende leden hebben Achiel Luyten, Annie Desmedt en Lieve Dams na een rijk gevulde carrière besloten om de fakkel door te geven aan de jongere generatie.

Daarom werd de lijst versterkt met mensen die in hun eigen afdeling hun kwaliteiten hebben bewezen en gedurende de voorbije jaren reeds een uitvoerend mandaat hebben opgenomen zoals Suzy Maes (Turnhout), Ward Baets (Hoogstraten), Christel Jackers (Geel) en Staf Willemsen (Beerse).

De Geelse OCMW voorzitter Ivo Bollen, voorzitter van Welzijnszorg Kempen, duwt de lijst.

Opvallende nieuwkomers zijn regionaal ondervoorzitter Nicole Boonen (Retie) (foto), gemeenteraadslid en lijsttrekker Ria Severeyns (Merksplas) en de jongeren Bjorn Mallants (Mol), Nele Geudens (Meerhout) en Hans Heylen (Ravels). Deze 2 laatsten zijn ook afdelingsvoorzitter in hun gemeente. De gemiddelde leeftijd is 47 jaar.

De lijst voor het district Herentals werd goedgekeurd door 87% van de leden. Deze lijst wordt getrokken door gedeputeerde Peter Bellens uit Herentals. Naast Peter Bellens zijn er ook niet minder dan 3 uittredende provincieraadsleden: gemeenteraadslid Kristof Welters (Westerlo), schepen Ann Van Mechelen (Lille) en schepen Mien Van Olmen (Herentals) die de lijst duwt.

Burgemeester Tine Gielis uit Laakdal krijgt de taak om van op de tweede plaats de kiezers van dorpsgenoot Ludo Helsen aan te spreken. Daarnaast wordt de lijst versterkt door twee zeer beloftevolle jongeren: Guy Van de Perre uit Kasterlee en gemeenteraadslid Anne Appeltans-Janssen uit Grobbendonk. De gemiddelde leeftijd is 38 jaar.

Met deze twee lijsten kiest de Kempen resoluut voor lokale verankering en een goede mix van bewezen ervaring en beloftevolle jongeren. Dit reflecteert zich ook in een gedegen verspreiding over alle kantons van de regio' aldus CD&V regio Kempen.